featured
  1. Haberler
  2. YAZARLAR
  3. YILMAZ’SA EĞER…

YILMAZ’SA EĞER…

Dünkü genel 31 Mart değerlendirmesinin ardından bugün biraz daha özele inelim…

Biliyorsunuz artık Büyükşehir koltuğu Sayın Yücel Yılmaz’ın.

Beş yıl boyunca, Türkiye’nin yüzölçüm bakımından devasa illerinden biri olan Balıkesir’in kaptan koltuğunda.

Kuşkusuz Karesi’deki başarılı icraatların bu seçime etkisi büyük oldu.

Ama bir etki daha var kuşkusuz; “seçmen genel olarak yerel seçimlerde partiden çok adaya oy veriyor” görüşünün her zaman arkasında olduğumuzdan, Yılmaz’ın Karesi’deki başarılı çalışmalarının yanında gençliğin ve bilgi dağarcığının geniş olmasının etkisi ile başkanlık koltuğunda “particilik” yapmamasının yani hizmet odaklı çalışmasının da büyük etkisi oldu bu başarının altında.

Gerçi Yılmaz bu başarısını elbette  ki saha ekibiyle beraber kazandı lakin belediyeciliğin ne kadar meşakkatli bir iş olduğunu ancak yaşayan bileceğinden şu anki kazanılan görevin getirdiği sorumluluğun da ne kadar büyük olduğunu sanırız izah etmeye gerek yok.

Zira, 20 ilçeye sahip ve aslına bakarsanız 3 ili bir arada barındıran büyük bir ilden bahsediyoruz. Körfez, Marmara ve İç Balıkesir olarak tanımlayabileceğimiz il genelinde seçim sonuçlarına tekrar tek cümleyle bakmak gerekirse, hatırlayalım, 20 ilçenin 10’u iktidar partisinde iken 10’u da muhalefet partilerine geçti.

Haliyle Balıkesir tam bir eşitlik çıkardı sandıktan.

Büyükşehir’i yönetecek Yılmaz ve ekibi kuşkusuz bu gerçeğin ayırdında olacaklar ve belki de “primus inter pares” olarak latince haliyle demokraside kendisini bulan “eşitler arası birinci” tanımını kendilerine düstur alacaklardır.

Zira muhalefetin kazandığı ilçelerde, seçmenin ön yargısının kırılmasına yönelik biçimde, hizmetin götürülmesi noktasında belki de özellikle bu bölgelere öncelik verilmelidir.

Velhasıl Balıkesir’in üç tarafa uzanan büyüklüğünün altında var olan mevcut sorunları ve beklentileri büyüktür.

Her ilçenin ve merkez ilçelerin devasa sorunları vardır.

Balıkesir’de 20 ilçeye koşturmak, 20 ilçeyi dinlemek, 20 ilçeye yetişmek başlı başına bir yarıştır. Zamana karşı yarıştır.

Beş yıl uzun gibi gözükse de mazbata alındıktan ve iş yoluna koyulduktan sonra takvim çok hızlı işleyecektir.

Her ilçenin ayrı ayrı ve özele yönelik sorunları varken birkaç ana başlıkta ve kamuoyunun gündeminde olan beklentileri özetlemek gerekirse; merkez ilçeler başta olmak üzere tüm ilçelerde var olan yarım kalan projelerin ivedilikle bitirilmesi evvel emirde gündemde olması gereken işlerin başında geliyor. Bunun yanında özellikle yine Karesi ve Altıeylül açısından bakacak olursak şehir içi ulaşımın sıkışık halinin rahata erdirilmesi bakımından daha önceki planlamada olan ancak adliye kavşağı sonrası yeni bir çalışmanın başlamadığı kavşak çalışmalarına yeniden hız verilerek şehirdeki sıkıcı trafik sorununu giderme yönünde mesafe kat etmek şarttır.

Bandırma’nın ticari liman ve sanayileşme anlamındaki beklentileri ile Merkez’deki OSB başta olmak üzere yenilerinin ve yeni yatırımların şehre kazandırılması başlı başına bir hedeftir.

Cennet zenginliklere sahip olmamıza rağmen turizmdeki nitelikli tesis sayısının azlığı Balıkesir için ayıp bir tablodur. Turizmin geliştirilmesi ve nitelikli tesis sayısının artırılması bakımından gereken cazibenin oluşturulması ayrı bir beklentidir.
Türkiye’nin iki denize kıyısı olan birkaç ilinden biri olmamıza rağmen denizlerimizdeki ulaşımı çok daha aktif hale getirmemiz, özellikle bir başlayıp bir yok olan Ayvalık-Altınoluk hattına işlerlik kazandırmamız gerekiyor.

Yine bir süre sonra hizmete girecek Balıkesir Havaalanı’nda eğer sefer saatleri daha önceki gibi saçma bir saatte olursa bunun planlamasına bile Büyükşehrin el atması zaruridir ki basit gibi görünen bu ayrıntı aslında bir il için hele  hele kötü deneyimi olup da şu an Büyükşehir olan Balıkesir için çok önemli bir detaydır.

Balıkesir’in tarımsal, tarihsel, termal ve doğal zenginliklerinin ön plana çıkarıldığı, Dursunbey gibi, Sındırgı gibi gizli kalmış saklı güzelliklerinin korunarak turizme kazandırılması, kültür sanat festivallerinin gelenekselleştirilerek İl Merkezi için de hayata geçirilmesi, siyasi veya tek taraflı değil, gerçek anlamda kitap fuarlarının Bursa gibi, Eskişehir gibi Balıkesir’de de hayata geçirilmesi büyükşehrin nefes aldığını hissettirecek küçük dokunuşlardır.

Mazbatayla dümene geçecek Yücel Yılmaz, ilgili ekiplerini liyakat ve bilgi çerçevesinde oluşturarak daha önce akçeli işlerden başı ağrıyan ve kamuoyunu rahatsız eden görüntülerden uzak kalarak işi ehline ve işini yapana vererek iyi bir koordinasyon sağlarsa; dünyaya bakış açısıyla zaman içinde Balıkesir’i gerçekten “Marka Şehir” haline getirebilir.

Yücel Yılmaz, devasa şehir içinde çalışmalarına yılmadan devam ederse, beş yıl, gerek kendisi için gerek bizim için güçlü bir atak yapılacak il olduğumuzun mutluluğunu getirecektir.

Bu vesileyle Sayın Yılmaz’ı tekrar kutluyor, ilçe belediyeleri ile uyum içinde çalışma temennisiyle başarılı bir yerel yönetim dönemi geçirmesini bir kentli olarak içtenlikle temenni ediyoruz.

0
sevdim_bunu
Sevdim Bunu
0
_ok_sevdim_bunu
Çok Sevdim Bunu
0
g_ld_rd_
Güldürdü
0
karars_z_m
Kararsızım
0
bu_ne_bi_im_bi_ey
Bu Ne Biçim Bişey
0
k_zd_rd_n_z_beni
Kızdırdınız Beni
YILMAZ’SA EĞER…
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Balikesir24saat ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!