1. Haberler
  2. YAZARLAR
  3. VAN’DA BİR İFFET ANITI DİKİLMELİDİR

VAN’DA BİR İFFET ANITI DİKİLMELİDİR

featured

Çiğdem ÇİMEN

Geçtiğimiz 20 Ocak 2022 Cumartesi günü; 1915 Van işgalinde Ermeniler tarafından katledilen iki bin beş yüz Müslüman, Türk Zeve Şehitler Anıtı’nda ve Akdamar Adası’na işkenceye götürülürken Van Gölü’ne atlayıp intihar eden 50 Türk kadını ve kız çocuğu da Van Gölü’nde anıldı.

Milliyetçi Aydınlar Ocağı Platformu Başkanı Vedat Yenerer, Van Küresünniler Tarih ve Kültür Araştırma ve Oğuz Çepni Boyu Doğu Anadolu Bölge Başkanı Bilal Yücebaş‘ın ev sahipliğinde yapılan anma törenlerine yüzlerce kadın ve çocuk katıldı.

Van Oğuz Çepni Boyu Derneği Üyelerinin yanı sıra, Milliyetçi Aydınlar Ocağı’ndan Vedat Çakıroğlu, Oğuz Çepni Boyu Federasyonu Onur Kurulu Üyesi Av. Emine Aygören ve Azerbaycan Savaş Gazisi Kadınları Sosyal Yardım Birliği’nin Türkiye Şube Başkanı Zülfiye Güneş, Bir Dileğim Var Derneği’nden Esen Göktan da katılımcılar arasındaydı.

Zeve Anıtı’ndaki saygı duruşu İstiklal Marşı sonrasında yapılan konuşmalarda Ermeni mezaliminin kıyamete kadar unutulmayacağı vurgulandı.

Vedat Yenerer, yaptığı konuşmada “50 bacımızın kemikleri bu sularda duruyor. Ruhları şad olsun” ifadesini kullandı. Van Valiliği’ne seslenerek kadınlarımızın anısına bir meydana “İffet Anıtı” dikilmesi gerektiğini bir kez daha yineledi. Bu konu hakkında oluşturulan dilekçeye imza attı. Gerekli hassasiyeti gösteren ve güvenlik önlemleri alan Van Valiliği’ne ve Van Belediyesi’ne misafirperverlikleri için teşekkür etti.

Yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen anma töreninde Van Gölü kıyısına gidilerek denize karanfiller bırakıldı. Daha sonra Vedat Yenerer, Milliyetçi Aydınlar Ocağı adına Bilal Yücebaş’a bir plaket vererek değerli çalışmaları ve mücadelesi için teşekkür etti.

Ocak 1918’de ise; Rus Orduları cepheden tamamen çekilmiş, siperlerde yalnız Ermeni gönüllüler kalmıştır! Yabancı devlet bayraklarının arasında sözde tarafsız bir ülke olan ABD’nin bayrağının olması oldukça düşündürücüdür.

Bu düşüncenin peşinden iz sürersek, yani ABD’li önemli kişilerin yapmış olduğu açıklamalara kulak verirsek Ermeni soykırım iddialarının bir yalan olduğunu bir kez daha dile getirmiş oluruz. İşte tarihi açıklamalardan bazıları:

ABD eski Başkanı Reagan’ın danışmanı Fein:

Beyaz Saray araştırma yaptı. Ermenilerin 2 milyon Müslüman Osmanlı’yı katlettiği ortaya çıktı. Ermeniler, kendi arşivlerini açmıyor, çünkü bu gerçeğin ortaya çıkmasını istemiyor…” dedi.

ABD Başkanı Ronald Reagan’ın hukuk danışmanlığını yapan Bruce Fein, sözde Ermeni soykırımı iddialarını değerlendirdi. Ermenilerin bu iddialarının son derece asılsız olduğunu belirten Fein, Reagan’ın başkan olduğu 1981’de, bu konunun Beyaz Saray tarafından araştırıldığını ve iddiaların asılsız olduğunun belgelendiğini söyledi.

İşte sözde Ermeni soykırımı konusunda Fein’in açıklamaları:

Osmanlı İmparatorluğu’nun azınlıklara karşı “müthiş” sayılabilecek bir özen gösterdiği gerçeğini unutmamak gerekir. Azınlıklar, kendi dini özgürlüklerini ve hayatlarını son derece rahat bir şekilde sürdürdü. Ermeni terör çeteleri I. Dünya Savaşı sırasında Fransa ve Rusya ile birlikte Osmanlıları öldürdü. Bu rakamın 2 milyon civarında olduğu bir gerçek. Ermeni kayıplarının ise 300-500 bin civarında olduğu araştırmalarla kanıtlandı. Burada asıl önemli konu, Ermenilerin ihanetidir. Osmanlı da kendisini savundu. Özellikle ABD’de yaşayan Ermeniler, soykırım yalanı ile büyük getiri sağlıyor. ABD yönetimi de, büyük paralar döndüğü için Ermenileri karşısına almak istemiyor. Ermeniler ısrarla kendi arşivlerini açmıyor. Çünkü yıllardır soykırım yalanı ile dönen getirimi kaybetmek istemiyorlar. Arşivler açıldığı anda gerçek ortaya çıkacak.”

Prof. Stanford Shaw (ABD`li tarihçi)

‘’Osmanlı tarihi ve sözde Ermeni soykırımı alanında birçok çalışma yaptım. Ortaya çıkan gerçek, bu iddiaların asılsız olduğudur. 1977 yılında doğruları söylediğim için Ermeniler evimi yaktı.
Dayanağı olmayan hiçbir bilgiyi kabul etmem. Tarih de kabul etmez.

Prof. Justin McCarthy (ABD`li tarihçi)

’Ermeni tarihinin büyük bölümü sonradan uyduruldu. 1915`te orada bulunan Fransız, İngiliz diplomatlar, Osmanlı`nın suçlu olmadığını bildiği halde gerçeği açıklamadı. Gerçek, günlüklerinde ortaya çıktı.  Gerçeği görüp de söylemeyen kişi gerçek düşmanıdır. Hiç kimse soykırımdan söz edemez.’’

Prof. Dr. Norman Stone (ABD`li tarihçi):

‘’ 1915’ te soykırım olmadı. Ermeniler bazı dokümanlar hazırladı. Ancak dokümanların düzmece olduğu çok aşikâr. Tarihler ve imzalarda basit hatalar yapılmış. Bu da soykırım iddialarının yalan olduğunu gösteriyor. ‘’

0
sevdim_bunu
Sevdim Bunu
0
_ok_sevdim_bunu
Çok Sevdim Bunu
0
g_ld_rd_
Güldürdü
0
karars_z_m
Kararsızım
0
bu_ne_bi_im_bi_ey
Bu Ne Biçim Bişey
0
k_zd_rd_n_z_beni
Kızdırdınız Beni
VAN’DA BİR İFFET ANITI DİKİLMELİDİR
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 29 Ocak 2024, 13:48

    Zalımın zülmü unudula bilməz. İffət anıtı unutdurmayacaq.

  2. 11 Şubat 2024, 09:39

    21 OCAK 2024  ERMENİ ETKİNLİĞİ ,ETKİNLİĞİN AMACI ,ERMENİ TEHCİRİ , SOYKIRIM  VE SOYKIRIMIN HUKUKİ BOYUTU
    Ermeni meselesi uzunca bir müddettir, emperyalist devletler tarafından, Türkiye’yi dünya siyaset arenasında köşeye sıkıştırmak ve kendi siyasi emellerini gerçekleştirmelerine zemin hazırlamak için gündemde tutulmaktadır. Türkiye’yi kendi siyasi ekseninde tutmak ve çıkarları için kullanmak isteyen Batılı güçler, Sultan II. Abdülhamid zamanından bu yana, her vesileyle Ermeni meselesini kullanmaktadırlar. Her sene 24 Nisan tarihi geldiğinde ya ABD Kongresinde başkan tarafından yapılan konuşmada, ya AB Parlamenterler Meclisinde ya da Almanya gibi bir Avrupa Devletinin Parlamentosunda, sözde “Ermeni Soykırım Günü” anısına bir kısım açıklamalar yapılmaktadır. Batılılar ne zaman Ermeni meselesi hakkında bir beyanatta bulunsalar, mutlaka Türkiye’ye yaptıkları bir dayatmaya, Türkiye’den bir direnç gelmiştir. Aslında yapmak istedikleri şey, kendilerinin de aslı olmadığını çok iyi bildikleri sözde Ermeni soykırımını lanetlemek değildir. Ermeni diasporası üzerinden, Türkiye’yi hizaya getirmektir diyebiliriz
    Ermenistan ve özellikle Ermenistan Diasporası’nın Türkiye Cumhuriyeti’ni uluslararası arenada zor durumda bırakmak niyetiyle ortaya attığı asılsız Ermeni soykırımı iddialarına karşı sessiz bir çığlık niteliğinde olan, daha 1915 Ermeni Meselesi tazeliğini korurken, Türklerin maruz kaldığı haksız ithamlara karşı o tarihte yaşananların iç yüzünün anlatıldığı rapor; olayları tarafsız gözlerle ele alan Ermenistan’ın ilk Başbakanı Ovanes Kaçaznuni tarafından hazırlanmıştır –  Bakınız Taşnak Partisi’nin yapacağı bir şey yok : 1923 Parti Konferansı’na rapor-
    Bu iddialar zaman zaman temelsiz savlarla birlikte uluslararası arenada Türkiye’nin karşısına çıkarılmakta ve bazı devletler parlamentolarında aldıkları siyasi kararlarla sözde soykırımı tanımaktadırlar. Ancak, objektif olarak değerlendirildiğinde ve uluslararası hukuk açısından olaylara bakıldığında olayların sebeplerinin çarptırıldığı ve çeşitli arşiv belgelerinin hiçe sayıldığı görülmektedir. Ovanes Kaçaznuni’nin (Hovhannes Katchaznouni) Parti Konferansı’na verdiği Rapor  ,çıkarımlar sözde soykırım döneminde etkin rol oynayan Ermenistan Devleti’nin ilk Başbakanı olan Ovanes Kaçaznuni’ye aittir ve dış politikada yapılan hatalara ilişkin öz eleştiri niteliğinde önemli bir kaynaktır
    1923 yılı Nisan ayında Taşnaksutyun Partisi’nin Bükreş’te yapılan Yurtdışı Konferansı’na sunulmuş olan bu tarihî rapor, Ermenistan’da yasaklanmıştır.. Kitabın çeşitli dillerden yayımlanan basımları, Avrupa kütüphanelerinden toplatılmıştır.
    Soykırıma uğradıkları iddia edilen Ermenilerin başbakanı, olayı bir savaş olarak değerlendirmekte ve daha önemlisi, emperyalistlere alet olduklarını açık yüreklilikle ortaya koymaktadır.
    Kaçaznuni’nin raporu, emperyalizmin büyük yalanına son vermektedir. Yayınevi: Kaynak Yayınları İstanbul, Kasım 2005

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Balikesir24saat ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!