6 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek Olağanüstü Kurultay öncesi 38.Dönem Kurultay delegeleri adına açıklama yapan CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, “Kurultayımız, parti içi mücadele değil, tüm Türkiye’de yürüyen adalet mücadelemize ve iktidar yürüyüşümüze dair kararlılığımızın tazeleneceği bir millî irade ve demokrasi buluşması olacaktır. 7 Nisan’dan itibaren, Genel Başkanımız Özgür Özel’in liderliğinde adalet ve iktidar yürüyüşümüz güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir.” dedi.
CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı olağanüstü kurultay ile ilgili olarak kurultay delegeleriyle toplanıp yol haritasını belirlediklerini açıkladı. Köybaşı’nın kurultay ile ilgili açıklaması ve değerlendirmeleri şöyle:
“Ülke olarak oldukça zorlu ve tarihi günlerden geçiyoruz. Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi ve partililer olarak, ülkemize ve ulusumuza karşı olan sorumluluğumuzun her zamankinden daha fazla olduğunun bilincindeyiz.
AKP, 31 Mart yerel seçimleriyle siyasi ömrünü çoktan tamamlamış, yurttaşların gözünden ve gönlünden düşmüştür. Ancak dar ve küçük bir çıkar grubu, kuvvetler ayrılığını ortadan kaldırarak eline aldığı güçle toplumu ve siyaseti dizayn etmeye çalışmakta; milletin iradesine, milletin seçtiklerine yoğun baskı yaparak görevden almaya, tutuklamaya ve yıldırmaya çalışmaktadır.
Bu çıkar grubu, partimize kayyum atamaya çalışacak kadar gözü dönmüş durumdadır. Şunu onlara belirtmek isteriz ki: Cumhuriyet Halk Partisi, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin devamı olan Halk Fırkasıdır. 102 yıllık çınardır; kökleri Millî Mücadele’ye, gövdesi Cumhuriyet’e, dalları halkın iradesine uzanır. Bu irade ne darbeyle sarsılır ne baskıyla eğilir ne de hukuksuzlukla susturulur.
Bu kayyum akıllılara karşı Genel Başkanımız tüzükteki yetkisini kullanarak Olağanüstü Kurultay kararı almış, “Hodri meydan” demiştir.
Bu çerçevede, 6 Nisan Pazar günü gerçekleştireceğimiz Olağanüstü Kurultayımız, parti içi mücadele değil, tüm Türkiye’de yürüyen adalet mücadelemize ve iktidar yürüyüşümüze dair kararlılığımızın tazeleneceği bir millî irade ve demokrasi buluşması olacaktır.
86 milyon yurttaşımızın bilmesini isteriz, yalnızca biz kurultay delegeleri değil. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütün neferleri olarak, ülkemizin aydınlık yarınları için, adalet için, insanca yaşam için üstlendiğimiz sorumluluğun bilincindeyiz. Bu sorumluluğun gereği olarak, 6 Nisan’da yapacağımız Olağanüstü Kurultayımızda, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel önderliğinde omuz omuza yürüdüğümüz ve yürüyeceğimiz bu yolun iktidar yolculuğu olduğunu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin on milyonlarla birlikte birlik ve beraberlik içinde tek yürek olduğunu, kayyum heveslilerine bir kez daha göstereceğiz.
Hiç kimsenin şüphesi olmasın: Cumhuriyet Halk Partisi bu kuşatmayı kıracak, ülkemiz üzerindeki karabulutları dağıtacaktır. 7 Nisan’dan itibaren, Genel Başkanımız Özgür Özel’in liderliğinde adalet ve iktidar yürüyüşümüz güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir.
Son olarak, kayyum sever iktidara şunu belirtmek isteriz ki: Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.
Adayımızı bırak, sandığı getir!
Erken değil, hemen seçim istiyoruz!
Kayyumlarınızla birlikte sandıkla gideceksiniz!”
BALIKESİR KURULTAY DELEGELERİ
Erden Köybaşı (İl Başkanı)…
Sinan Ayhan (Altıeylül İlçe Başkanı)
Hakan Şehirli (Altıeylül Belediye Başkanı )
A.Can Barut (Altıeylül )
İsa Karakaya (Altıeylül – Eski Muhtar)
Hüseyin Şalmanlı (Ayvalık İlçe Başkanı)
Mesut Ergin (Ayvalık Belediye Başkanı)
Mehmet Atak (Bandırma İlçe Başkanı)
Tolga Tosun (Bandırma Eski Belediye Başkanı)
Damla Yaren Yıldırım (Bandırma)
Erol Tarlı (Bandırma)
Aylin Yıldırım (Burhaniye İlçe Başkanı)
A.Kemal Deveciler (Burhaniye Belediye Başkanı)
Hale Tuna (Erdek İlçe Başkanı),
Burhan Karışık (Erdek Belediye Başkanı)
Ünsal Acar (Gönen İlçe Başkanı)
İbrahim Palaz (Gönen Belediye Başkanı),
Yücel Erişen (Karesi İlçe Başkanı),