Din Dersi’nde öğrencileri kefenleyip, mezarlığa götüren, morg ve gasilhaneyi gösteren öğretmen Bekir Çete, tepkilere ve hakkında soruşturma açılmasına karşın kefen konusunda ki ısrarını sürdürüyor. Sosyal medya hesabından bir duyuru yapan Çete, “Ben yine derslerimi işlerken etkili yöntem ve teknikleri kullanmaya devam edeceğim. Aldığım pedagojik eğitimimle öğrencilerimin seviyelerine uygun bir şekilde derslerimi anlatmaya devam edeceğim” dedi.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi’nde “Dünya ve Ahiret” konusunu işlerken, bir öğrenciyi ölmüş gibi kefenleyen, ardından tüm sınıfı Başçeşme Mezarlığı’na götüren, öğrencilere morgu, gasilhaneyi gösteren Çete, tepkiler sonrası yine sosyal medya hesabından “kamuoyuna duyurumdur” başlıklı bir açıklama yaptı.
Açıklamasında, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabının 11. bölümünde Dünya ve Ahiret konusunu işlediklerini, kitapta ahiret alemi , ölüm , ahirete uğurlama , ölen kişinin vasiyet ve borçları , teçhiz ve tekfin ( cenazeyi yıkama ve kefenleme) , cenaze namazı, taziye , kabir hayatı, kıyamet, mahşer , hesap, cennet ve cehennem gibi bölümlerin olduğunu belirten Çete, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Benim yapmak istediğim Milli Eğitim Bakanlığının bizlere gönderdiği yıllık plana uyarak, ders anlatma teknik ve yöntemlerini kullanarak öğrencilerime soyut olan bu konuları somutlaştırarak anlatmak. Bizler bazen dersleri anlatarak, bazen soru cevap olarak, bazen görsel ve videolarla, bazen olay yeri inceleme ile, bazen da drama yaparak anlatırız. Bunu öğrenmeyi eğlenceli ve akılda kalıcı olması için yaparız. Zaten Milli Eğitim Bakanlığı ders anlatımında etkinlik yaparak dersleri işlememizi tavsiye ediyor. Ayrıca ilgili ders 11. sınıflarla işlediğim bir ders. Bakanlıķ bu yaşlardaki öğrencilere bu konuları uygun gütmüştür. Ve bu yaştaki çocuklarımızın psikolojilerini dikkate alarak bu müfredat oluşturmuştur.Ayrıca yaptığım etkinlikler her yıl din kültürü öğretmenleriyle yapılan sene başı zümre tutanaklarına da uygundur”
“OYUNCAK BİR BEBEKLE DE ANLATABİLİRDİK AMA…”
“Bakanlık konu içeriğinde hem TABUT resmi hem de KABİR resimleri ile konuyu desteklemiştir. Bende bu desteklemeyi daha da somutlaştırarak öğrencilerimize mezarlık ziyareti yaptırarak yerinde örnekleme yöntemini ve kefenlemeyi bizatihi göstererek anlatmak istedim. Olayı bir oyuncak bebekle de anlatabilirdik. Ama hayatın gerçekliğini daha iyi anlatma adına ölüm olayını daha gerçekçi olsun diye öğrencilerimin de onayı ile işin uzmanını da çağırarak dersi işledik . Ders öncesi ve ders sonunda hiç bir öğrencimden psikoloji olarak bir sıkıntı çıkmadı. Bilakis olumlu bir dönüş aldım. Eğitimde olay ve olguları anlatırken gerçek olaylardan örneklere anlatma yöntemi tüm eğitim camiasının önerdiği bir durumdur. Zaten olumsuz bir etki bırakacak olsa bakanlık bu konuyu dersin içerisine koymazdı. Bu açıklamalardan sonra bazıları yine karşı çıkmaya devam edecek biliyorum. Açıklamayı, müfredatı bilmeyenler ve iyi niyetli olup da yanlış anlayanlar için yapıyorum.Ben yine derslerimi işlerken etkili yöntem ve teknikleri kullanmaya devam edeceğim. Aldığım pedagojik eğitimimle öğrencilerimin seviyelerine uygun bir şekilde derslerimi anlatmaya devam edeceğim” Coşkun YAMAN (balikesir24saat)