Kadrolar siyasi partilerin aktarma organlarıdır…
Bir başka ifadeyle parti ideolojisine hâkim, her ortamda savunabilen ve kitlelere aktarabilen unsurlardır da diyebiliriz…
Savunduğunuz ideolojiye hâkim değilseniz ne anlatırsanız anlatın kimse sizi ciddiye almaz. Temeliniz sağlam olmalıdır.
Bu arada ideoloji televizyon kanallarındaki tartışma programlarından öğrenilmez. Dinledikleriniz ekran değişince uçar gider, kalıcı değildir… Sağlam temel; kitap, dergi, gazete okuyarak, panel ve konferanslara katılarak elde edilir. Kim bir yere aday oluyorsa sorun; son 5 yılda kaç kitap okudunuz?
Kadro nasıl yetişir?
Kadro olacak üyeler teori ve pratik olarak sürekli eğitimden geçirilir. Parti içi eğitim gibi bir seferlik değil, süreklidir. Kırklı yaşlar kadro yetiştirmek için geçtir. Kadrolar öncelikle ahlaki değerlere sahip olmalıdır. Ahlâk sonradan geliştirilemez. Her iki cinsten gençler arasında gelişmeye açık, dürüst, kişisel çıkar peşinde koşmayan, büyüklerine saygılı küçüklerine şefkatli gençlerden seçilerek yetiştirilir…
Kadrolar kimlerdir?
Genel başkandan mahalle delegesine kadar, PM-MYK üyeleri milletvekili, belediye başkanı, il başkan ve yöneticileri, ilçe başkan ve yöneticileri, kadın kolu başkan ve yöneticileri, gençlik kolu başkan ve yöneticileridir…
Siyaset ne için yapılır?
Siyaset iki nedenle yapılır:
1-Toplum ve ideolojik inanç için.
2-Kişisel çıkar için
Parti nasıl gelişir?
Yaş almış tecrübeyle, gençliğin enerjisini ve kadının fedakârlığını birleştirerek gelişir. Tecrübesiz enerji boşa akan su gibidir.
Akıl yaşta değil baştadır…