Okumak sihirdir. Bu sihrin ürünü ise öğrenmektir. Bilmediğiniz dünyaları size tanıtır, bilmediğiniz coğrafyaları size gezdirir, bilinmeyen kapıları aralar, bildiklerinizin ayrıntılarını detaylarını benzerliklerini veya farklılıklarını size gösterir. Bundan dolayı okumak sihirdir.
3-A ve 3-C sınıfları ile çıktığımız okuma yolculuğu beni gerçekten çok etkiledi. Kadriye Kemal Gürel İlkokulu, öğrenci kulübü “hızlı okuma” dersi olarak başladık. Başlangıçta benim için farklı bir uygulama alanı olacaktı. İlk defa bu kadar küçük bir grup ile uzun süreli çalışacaktım.
Sevgili çocuklar için de tanımadıkları bir öğretmen ve ders okuma dersi kim sever ki….
İki tarafında tedirginlikleri olsa da sonuçta ortaya çıkan tam bir öğrenme süreci oldu. Öğrencilerimiz ile başladığımız çalışma okuma çalışması idi. Okuduğumuzu anlamlandırmak için okuduğumuz satırları kafamızda canlandırmamız, canlandırma yaparken birbirine bağlamamız gerekiyordu. Bunu sağlayabilmek için hayal kurmamız gerekiyordu.
Zamanla okuduklarımızı canlandırmanın daha etkili olduğunu gördük.
Dersimiz devam ederken hem okumayı seven ve günlük okuma alışkanlığı oluşturan, okuduklarının içeriğini ifade edebilen aynı zamanda yazmayı da düşünür bir hale geldik.
Bu kitapta yer alan öyküler tamamen çocuklarımıza aittir. Kitap iki sınıftan oluşan toplam yedi grubun öyküleri yer almaktadır.
Bu öyküler;
“Tehlikeli Kamp Macerası”
“Lanetli Kasaba”
“Siber Suçlular”
“Lanetli Kasaba 2”
“Kamp Günü”
“Çığlık Kasabası”
“Futbolcular”
Öykülerin içeriklerine, olay, olay kurgusu, devamlılığı gibi alanlarda hiçbir düzeltme yapılmamıştır. Onların kaleminden çıktığı gibi yer alması istenmiştir. Düzeltmeye gidildiğinde çocukların kalemlerinin özgünlüğünün kaybolacağı düşünülmüştür.
Çalışmayı yaparken amacımız çocuklarımıza yapabileceklerini gösterip özgüvenlerini artırmaktır.
Minik kalemlerin hayallerini, maceralarını keyifle okumanız dileğiyle…