Genç TEMA’nın katkılarıyla düzenlenen “Türkiye’nin Biyolojik Çeşitliliği ve Değeri” konulu konferans Balıkesir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesinde gerçekleştirildi.
Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fatih Satıl’ın konuşmacı olduğu konferansa TEMA Vakfı İl Temsilcisi Metin Kuter, Balıkesir Üniversitesi Genç TEMA Sorumlusu Mehtap Nur İndibi, öğretim elemanları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Türkiye’deki biyolojik çeşitlilikle bu çeşitliliği tehdit eden faktörler hakkında çarpıcı örnekler veren Prof. Dr. Satıl, biyolojik çeşitliliği koruma ve bu konuda bireylere düşen görevleri anlattı.
Prof. Dr. Fatih Satıl, “Anadolu, bir kıtanın sahip olabileceği bütün ekosistem ve ‘Habitat’ özelliklerine tek başına sahiptir. Türkiye, 10 bin bitki türü, 120 memeli, 400’ü aşkın kuş türü, 130 kadar sürüngen, 400’e varan balık türüyle, biyolojik çeşitlilikte tür çeşitliliği açısından Dünya’daki önemli alanlardan birisidir. Ancak bu zenginliğimizi tehdit eden birçok faktör bulunmaktadır. Bu nedenle, Dünya Doğa Koruma Birliği’nin yaptığı bir çalışma ile Türkiye, Dünya’nın 35 önemli doğal bölgesinden birisi olarak belirlenmiştir” dedi.
TEMA Vakfı İl Temsilcisi Metin Kuter, Genç Tema’nn katkılarıyla iki gün arayla “Ekolojik Okuryazarlık ve İnsanın Doğaya Bıraktığı Ayak İzi” ve “Türkiye’nin Biyolojik Çeşitliliği ve Değeri” konulu iki konferans veren Prof. Dr. Satıl’a katkıları için teşekkür etti. Etkinlik sahnede hatıra fotoğrafı çekimi ile sonlandırıldı. (balikesir24saat)