featured
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. BALIKESİR VİZYON DEKLARASYONU

BALIKESİR VİZYON DEKLARASYONU

Şehrin istihdamına yön veren kuruluşların İnsan Kaynakları yöneticileri Balıkesir’in bugününü ve geleceğini değerlendirerek, şehri yönetenlere çağrıda bulundu

Balıkesir’de çeşitli kuruluşlarda insan kaynakları yöneticisi olarak görev yapan ve Balıkesir İnsan Kaynakları Platformu (BALİP) bileşenleri arasında yer alan yöneticilerin Balıkesir’i yönetenlere yaptığı çağrı şöyle:

“Bilişim ve hizmet sektöründe yüksek katma değerle çalışan firmalar cazip yatırım olanaklarıyla Balıkesir’e davet edilmelidir.

Balıkesir’in büyük metropollere yakın, sakin ve doğal bir kent olması büyük kentlerdeki nitelikli beyaz yakaların tercihi için bir avantajdır ve bu avantaj şehri yönetenlerce korunmalıdır.

Balıkesir’in sunabileceği daha insani ve nitelikli yaşam olanağının tanıtımı iyi yapılmalıdır.

Şehirde eğitim, sağlık, konaklama, eğlence ve alışveriş imkanları çeşitlendirilmelidir.

Balıkesir doğal avantajlarını kaybetmeden geliştirilmelidir.”

“DOĞALLIĞIMIZ AVANTAJIMIZ OLSUN”

İsmail Orhan Sönmez (BEST A.Ş  IK ve Endüstriyel İlişkiler Direktörü): “Ben Balıkesir’in geleceğinin bir ağır sanayi kenti ya da tarıma dayalı bir sanayileşmeden daha çok şehrin günümüzde en önemli katma değeri yaratan nitelikli beyaz yakalıların çalışmayı ve yaşamayı seçecekleri bir kente dönüşmesinde  yattığını düşünüyorum. Konumumuzu, doğallığımızı ve henüz kozmopolit bir metropole dönüşmeyişimizi avantajımız olarak kullanabiliriz.”

“BEYAZ YAKALILAR İÇİN ALTYAPI”

Altuğ Ekinil (İŞBİR Senteik Dokuma IK Direktörü): “Eğer Balıkesir’e beyaz yaka göçü istiyorsak tüm bileşenler olarak, yerel yönetimler, sivil toplum kurumları, sanayiciler, esnafları alt yapıyı hazırlamamız gerekir. Okuluyla, hastanesi ile, kafesi, Restaurantı, sosyal yaşam alanları ile, yoluyla hazır olmamız gerekiyor.”

“ÇALIŞMA HAYATINDA 24. SIRADAYIZ”

Ayhan Lafçi (BANVİT İnsan Kaynakları Müdürü): “Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan İllerde Yaşam Endeksi Değerleri araştırması iller açısından son derece çarpıcı sonuçları ortaya koyuyor. Genel sıralamada 7’nci sırada kendine yer bulan Balıkesir için de, alt detaylara baktığımda gelişime açık bir çok alan karşımıza çıkıyor. Konut olanakları sıralamasında 27’nci sırada olan Balıkesir, Sağlık koşullarında daha da gerilerde 33’ncü sırada bulunuyor. Yine Güvenlik konusunda Balıkesir 35’nci sıralara gerilerken, çok çok önemli bir veri olan Sivil Katılım (yani sivil toplum kuruluşlarının yerel yönetim kararlarına katılımı) konusunda ise 36’ncı sırada yer buluyor. Hal böyle olunca da Çalışma Hayatı sıralamasındaki yerinin 24’ncü sıralara gerilemesi şaşırtıcı olmuyor.”

“TÜM SEKTÖRLER DESTEKLENMELİ”

Erol Yıldız (Ekosinerji İnsan Kaynakları Müdürü): “Biliyorsunuz ki şehrimiz sanayi, endüstri, tarım, hayvancılık, turizm ve maden bölgesi gibi özelliklere sahip güzide bir şehirdir, bir sektörü zenginleştirip diğer sektörlere önem vermezsek cazibe merkezi olmaktan çıkarız, kanaatimce tüm bu alanlarda gelişmek için yönetim mercilerimiz iyi bir planlamayla ve her sektöre vereceği destek ile her alanda gelişim göstermeyi başaracaktır.”

“BALIKESİR STRATEJİK KONUMDA”

Şirin Yarış (YARIŞ KABİN İnsan Kaynaklarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi): “Balıkesir tam geçiş noktası olan bir şehir olması sebebiyle de çok önemli ve stratejik bir konumda . Körfeze de yakınlığı sebebiyle son dönemlerde çok tercih edilen istihdam sağlayan şehirler arasında ilk sıralarda.”

“GELİŞİMİN MERKEZİ OLABİLİRİZ”

Umut Adil Aksoy (EĞİNLİOĞLU ZİNCİR İnsan Kaynakları Sorumlusu): “Şehrimizin yıllardır olduğu şekliyle diğer gelişmiş büyük şehirler arasındaki  köprü konumundan çıkıp yatırımın merkezi, gelişimin merkezi olması gerekmektedir.”

“GÖÇÜN ÖNÜNE GEÇMEK MÜMKÜN”

Turgay Nazlımoğlu (YERSA İnsan Kaynakları Müdürü): “Unutmayalım ki, şehrimizde sanayinin gelişmesi demek, eğitim seviyesinin ve yaşam kalitesinin artması demektir. Diğer büyükşehirlere göçün de önüne geçebilmeyi mümkün kılar sanayinin gelişmesi.”

“TARIM MERKEZİ HAYAL DEĞİL”

Yakup Kadir Balkan (YARIŞ KABİN A.Ş Finans Müdürü): “Balıkesir’in Türkiye’nin değil, dünyanın tarım merkezi olmasını hayal etmek ütopya mı, yoksa imkânsız denilenler hayal etmekle mi başlar? Neden bir yabancı sanayicinin şehrimizde 5 bin kişiye iş imkanı sağlayacak bir fabrika açmasını bekliyoruz yıllardır? Neden o yabancı sanayinin bizim ürettiğimizi alan müşteri olabileceğini hayal etmiyoruz?”

“YETİŞMİŞ İNSAN GÜCÜ”

Hakan Özdemir (KASTAMONU Entegre İnsan Kaynakları Müdürü): “Balıkesir de yetişmiş insan gücü vardır ancak bu insan gücünün önemli bir kısmı  önceki yıllarda diğer gelişmiş sanayi şehirlerine gittiğinden dolayı şehir ekonomisine doğrudan bir  katkı sunamamaktadır.”

“KALİFİYE BEYAZ YAKALILAR”

Güzin Taşkın Karaman (İnsan Kaynakları Müdürü): “Marmara Bölgesi’nde yer alan Balıkesir bu anlamda hem İstanbul, Bursa gibi şehirlere yakınlığı hem de doğal yaşam alanlarına ulaşım konusunda büyük şehirlerde yaşamak istemeyen ve ekonominin can damarı olan işletmelerin başarılarında çok büyük öneme sahip kalifiye beyaz yakalıların tercih sebebi olmaya aday.”

Gamze Uzun (EKOSİNERJİ İnsan Kaynakları Uzmanı): “Cazip nokta haline gelen Balıkesir de yaşam şartlarının, sosyal olanakların, eğitim olanaklarının arttırılarak donanımlı beyaz yaka personellerin ilimizi tercih etmeleri sağlanabilir.”

“BÜYÜKŞEHİRDE YAŞAMAK ZORUNLULUK DEĞİL”

Enis Oruç (A101 Mağazacılık Mali ve İdari İşler Müdürü): “Metropollerde yaşayanların hayalinde neden hep daha küçük şehirlerde hatta bir sahil kasabasında olmak var? Büyük şehirlerde yaşamak bir zorunluluk mu?”

“BALIKESİR YÖNETİCİLERİ ÖNCÜLÜK SAĞLAMALIDIR”

Sümeyra Lostar (WILMONT OTEL Müdürü): “Artık bilindiği gibi bilişim sektörleri son yıllarda fazlası ile gelişme noktasında büyük bir ivme kazandı. Bu gibi yerinde hizmet verme zorunluluğu olmayan sektörlerin Balıkesir’i tercih etmeleri noktasında, belki de Balıkesir yöneticileri öncülük sağlamalılardır. Kaldı ki Balıkesir konum olarak avantajlı durumda iken, neden tercih edilmiyor olsun ki.”

“KAMUSAL BİLİNÇ YARATILMALI”

Zafer Mizan (BEST A.Ş IK ve Endüstriyel İlişkiler Yöneticisi): “Kente gelecek insan kaynağının ve bununla birlikte üniversite öğrencilerinin ihtiyaç ve beklentilerini gözeterek, doğrudan doğruya kentte yaşayanların önceliklerini ve yaşam kalitesinin arttırılması sağlanabilir. Kamuya açık yeşil alanları çoğaltarak, demiryolu ile bölünmüş olan Balıkesir’de öncelikle kentin iki yakasını fiziksel ve sosyal anlamda bir araya getirecek projeler geliştirmeli, Balıkesir halkını yaya ve bisiklet gibi çevre sorunlarına duyarlı ulaşım türlerine yönlendirerek bu doğrultuda da kamusal bilinç yaratılabilmelidir.”

“BEYAZ YAKALILARI BALIKESİR’E ÇEKMEK İÇİN…”

Ebru Özbalkan (A101 Mağazacılık İnsan Kaynakları Şefi): “Davet organizasyonları, kongre ve sempozyumların şehrimizin tanıtılması için oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Eğer bunu yapmayı başarabilirsek zincirde yer alan halkayı daha fazla kuvvetlendirip, işinde uzmanlaşmış beyaz yakalıları daha rahat bir şekilde Balıkesir’imize çekebiliriz. Dolayısıyla İstanbul ve sanayisi güçlü diğer şehirler gibi, Türkiye’ye ekonomik açıdan destek veren bir şehir olma yolunda ilerleyebiliriz.” (balikesir24saat.com) 

0
sevdim_bunu
Sevdim Bunu
0
_ok_sevdim_bunu
Çok Sevdim Bunu
0
g_ld_rd_
Güldürdü
0
karars_z_m
Kararsızım
0
bu_ne_bi_im_bi_ey
Bu Ne Biçim Bişey
0
k_zd_rd_n_z_beni
Kızdırdınız Beni
BALIKESİR VİZYON DEKLARASYONU
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Balikesir24saat ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!