Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İLE Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Balıkesir’in İvrindi ilçesinde yapımına başlanan Doğal Kaynaklar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile altın madeni işletmesinin temel atma törenine katıldı. Bakan Selçuk, törende yaptığı konuşmada, mesleki eğitimin 2023 vizyonu için son derece önemli olduğunu vurgulayarak, “Buraya bakanlıkta beraber çalıştığımız Prof. Dr. Mahmut Özer ile geldim. Mesleki eğitimin yükseltilmesi anlamındaki tüm projelerimiz onun sorumluluğunda son hızla ilerliyor. Mesleki eğitimle ilgili önümüzdeki yıllarda çok farklı atılımların, hamlelerin olduğunu hep beraber göreceğiz. Bu hamleler ilerledikçe bu tür okullara rağbetin çok artacağını, mesleki ve teknik eğitimin Türkiye´de gözde kurumlar haline geleceğine birlikte şahit olacağız.” diye konuştu.
Bakanlık olarak Türkiye Cumhuriyetinin eğitim vasıtasıyla kalkınması konusundaki sorumluluklarının büyük olduğunu vurgulayan”Eğer ekonomimizi, demokrasimizi yükseltmek ve yüceltmek gibi bir amacımız varsa bunu eğitim vasıtasıyla yapacağımızın da farkındayız. Önümüzdeki yıllarda Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleri ve yol göstericiliğiyle kabinemizin değerli üyelerinin destekleriyle Milli Eğitim Bakanlığının eğitim sistemindeki yapacağı işlerin çok büyük başarılara atacağı imzaların hep beraber şahidi olacağız” dedi.
“GENÇLERİN İÇİNDEKİ CEVHERİ DE ÇIKARMALIYIZ”
Milli Eğitim Bakanlığı ile çok güzel projelere imza attıklarını bildiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bu kapsamda 11 ildeki 12 okulda maden teknolojisi bölümlerinin açılması için iş birliği protokolü imzalandığını vurguladı.
Dönmez, geçen mayısta imzalanan protokolle de Doğal Kaynaklar ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerini hayata geçirdiklerini belirterek, şunları söyledi:
“Bu lisemizle beraber doğal kaynaklar alanında uygulamalı mesleki ve teknik eğitim veren toplamda 10 okulumuz olacak. Okullarımızı doğal kaynaklarımızın ve sektörün yoğun olduğu bölgelerde açıyoruz. Bu okullarımızın derslik, atölye, laboratuvar ihtiyaçlarının karşılanması, öğrencilerimize beceri eğitimi ve staj imkanlarının sağlanması, işbaşı eğitimlerinin verilmesi gibi uygulamalarla bu okulların eğitim ve öğretim süresi boyunca madencilik sektörüyle etkileşim halinde olmalarını sağlayacağız. Okullarımız hem rezerv madenciliğimizin hem de enerji teknolojilerinin geliştirilmesi anlamında önemli bir ihtiyacı karşılayacak. Okullarımız sadece teknik bilgilerin alındığı yerler olmamalı. Öğrencilerin sosyal ve kültürel becerilerinin gelişiminde de aktif ve öncü rol almalı.”
Bakan Dönmez, okulların bu anlamda bünyesindeki atölyeler, laboratuvarlar, pansiyonlar, spor salonları ve diğer sosyal donatı alanlarıyla tam bir kampüs havasında eğitim vereceğini belirtti.